Moliūgas yra vienas iš geriausių beta karotino šaltinių, tai galingas antioksidantas, kuris moliūgui suteikia oranžinę spalvą, o organizme ši medžiaga paverčiama į vitaminą A.
Rauginti moliūgai su krapais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.84 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 50 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 20 porcijos
Porcijoje 101 kcal

Ingredientai
  

  • 5 kg moliūgų
  • 12 v.š. druskos
  • 8 v.š. krapų, džiovintų stiebų
  • 4 v.š. garstyčių sėklų
  • 4 saujų kalendros lapų
  • 4 čili pipirai
  • 1 v.š. juogųjų pipirų žirnelių

Paruošimas
 

  • Į 3l stiklainį dedame moliūgus, pjaustytus kvadratais.
  • Dedame 3 v.š. su kaupu druskos, garstyčių sėklas, džiovintus krapus, juoduosius pipirus, čili pipirą, česnaką, kalendra.
  • Užverdame vandens ir pilame į stiklainius iki pat viršaus.
  • Kelias dienas palaikome kambario temperatūroje. Sujudiname, kad druska ištirptų. 

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 101kcal (5%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 4197mgKalis: 930mg (47%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 3532µg (442%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 44mg (55%)Vitaminas E: 0.5mg (4%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 82mg (10%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 66µg (33%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 81mg (12%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Loreta Gabaliene
4.2 12 votes
Patiko? Įvertinkite!