Moliūgas yra vienas iš geriausių beta karotino šaltinių, tai galingas antioksidantas, kuris moliūgui suteikia oranžinę spalvą, o organizme ši medžiaga paverčiama į vitaminą A.
Rauginti moliūgai su krapais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 5 kg moliūgų
- 12 v.š. druskos
- 8 v.š. krapų, džiovintų stiebų
- 4 v.š. garstyčių sėklų
- 4 saujų kalendros lapų
- 4 čili pipirai
- 1 v.š. juogųjų pipirų žirnelių
Paruošimas
- Į 3l stiklainį dedame moliūgus, pjaustytus kvadratais.
- Dedame 3 v.š. su kaupu druskos, garstyčių sėklas, džiovintus krapus, juoduosius pipirus, čili pipirą, česnaką, kalendra.
- Užverdame vandens ir pilame į stiklainius iki pat viršaus.
- Kelias dienas palaikome kambario temperatūroje. Sujudiname, kad druska ištirptų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 101kcal (5%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 4197mgKalis: 930mg (47%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 3532µg (442%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 44mg (55%)Vitaminas E: 0.5mg (4%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 82mg (10%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 66µg (33%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 81mg (12%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Loreta Gabaliene