Raudoni pomidorai savyje turi labai daug likopeno. Tai ne tik pigmentas, suteikiantis raudoną spalvą, bet ir stiprus antioksidantas.
Rauginti pomidorai su česnaku ir krapais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 1 day
Iš viso 1 day 10 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 98 kcal

Ingredientai
  

  • 2 kg pomidorų
  • 60 g krapų
  • 4 skiltelių česnako
  • 0,5 v.š. druskos

Paruošimas
 

  • Pomidorus subadome dantų krapštuku.
  • Kartu su pomidorais sudedame česnakus, krapus, druską ir dedame į dėžutę ar stiklainį.
  • Viską papurtome ir laikome šaldytuve apie parą laiko, vis papurtant.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 98kcal (5%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 5gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.2gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 0.3gNatris: 906mgKalis: 1300mg (65%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 5323µg (665%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 82mg (103%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 40µg (53%)Kalcis: 84mg (11%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 98µg (49%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 131mg (19%)Selenas: 0.1µgCinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šaldytuve, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!