Raudoni pomidorai savyje turi labai daug likopeno. Tai ne tik pigmentas, suteikiantis raudoną spalvą, bet ir stiprus antioksidantas.
Rauginti pomidorai su česnaku ir krapais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 2 kg pomidorų
- 60 g krapų
- 4 skiltelių česnako
- 0,5 v.š. druskos
Paruošimas
- Pomidorus subadome dantų krapštuku.
- Kartu su pomidorais sudedame česnakus ir krapus ir dedame į dėžutę ar stiklainį.
- Viską papurtome ir laikome šaldytuve apie parą laiko, vis papurtant.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 98kcal (5%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 5gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.2gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 0.3gNatris: 906mgKalis: 1300mg (65%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 5323µg (665%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 82mg (103%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 40µg (53%)Kalcis: 84mg (11%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 98µg (49%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 131mg (19%)Selenas: 0.1µgCinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė