Raugintus kopūstus galima naudoti ir blynams! Šaltuoju sezonu rekomenduoju valgyti raugintas daržoves,jose gausu gerųjų bakterijų – probiotikų. Tad jas valgant gerinama žarnyno veikla, nuo kurios didele dalimi priklauso organizmui svarbių medžiagų įsisavinimas, stiprus imunitetas ir gera žmogaus savijauta.
Raugintų kopūstų blynai – be glitimo recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
54 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Blynai, Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 387 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g raugintų kopūstų
  • 1 kiaušinio
  • 40 g avižinių miltų
  • lydyto sviesto kepimui

Pagardinimui:

  • 50 g šaldytų žirnelių
  • 1 v.š. natūralaus jogurto

Paruošimas
 

  • Kopūstųskystį nuspaudžiame ir gerai išmaigome rankomis.
  • Sudedame miltus, įmaišome kiaušinį.
  • Ant lydyto sviesto kepame nedidelius blynelius, ugnisturi būti nekaitri.
  • Skanu valgyti su žirneliais ir natūraliu jogurtu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 387kcal (19%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 17gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 188mgNatris: 1475mgKalis: 705mg (35%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 926µg (116%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 50mg (63%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 41µg (55%)Kalcis: 146mg (18%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 116µg (58%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 108mg (29%)Fosforas: 383mg (55%)Selenas: 30µg (55%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
5 4 votes
Patiko? Įvertinkite!