Raugintus kopūstus galima naudoti ir blynams! Šaltuoju sezonu rekomenduoju valgyti raugintas daržoves,jose gausu gerųjų bakterijų – probiotikų. Tad jas valgant gerinama žarnyno veikla, nuo kurios didele dalimi priklauso organizmui svarbių medžiagų įsisavinimas, stiprus imunitetas ir gera žmogaus savijauta.
Raugintų kopūstų blynai – be glitimo
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g raugintų kopūstų
- 1 kiaušinio
- 40 g avižinių miltų
- lydyto sviesto kepimui
Pagardinimui:
- 50 g šaldytų žirnelių
- 1 v.š. natūralaus jogurto
Paruošimas
- Kopūstųskystį nuspaudžiame ir gerai išmaigome rankomis.
- Sudedame miltus, įmaišome kiaušinį.
- Ant lydyto sviesto kepame nedidelius blynelius, ugnisturi būti nekaitri.
- Skanu valgyti su žirneliais ir natūraliu jogurtu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 387kcal (19%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 17gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 1gCholesterolis: 188mgNatris: 1475mgKalis: 705mg (35%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 926µg (116%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 50mg (63%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 41µg (55%)Kalcis: 146mg (18%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 116µg (58%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 108mg (29%)Fosforas: 383mg (55%)Selenas: 30µg (55%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta