Labai skanus, gaivus, vasara dvelkiantis pagardas makaronams, bulvėms ar tiesiog ant duonos tepti!
Ridikėlių lapų pesto recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Užtepėlės
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 97 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g ridikėlių lapų
  • 50 g anakardžių riešutų
  • 25 g kieto sūrio
  • 2 skiltelės česnakų
  • 1 – 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 0,5 v. š. citrinos sulčių
  • 1 žiupsneliai druskos

Paruošimas
 

  • Sutrinti maisto kombaine: ridikėlių lapus, anakardžių riešutus, česnaką.
  • Smulkia tarka sutarkuoti kietą sūrį ir sudėti į masę.
  • Ten pat dėti 1-2 šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, druską ir viską gerai išmaišyti. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 97kcal (5%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 3mgNatris: 30mgKalis: 70mg (4%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 31µg (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 29mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 20mg (5%)Fosforas: 56mg (8%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užtepėlės
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Sabina Šatė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!