
Labai skanus, gaivus, vasara dvelkiantis pagardas makaronams, bulvėms ar tiesiog ant duonos tepti!
Ridikėlių lapų pesto
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g ridikėlių lapų
- 50 g anakardžių riešutų
- 25 g kieto sūrio
- 2 skiltelės česnakų
- 1 – 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 0,5 v. š. citrinos sulčių
- 1 žiupsneliai druskos
Paruošimas
- Sutrinti maisto kombaine: ridikėlių lapus, anakardžių riešutus, česnaką.
- Smulkia tarka sutarkuoti kietą sūrį ir sudėti į masę.
- Ten pat dėti 1-2 šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, druską ir viską gerai išmaišyti. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 97kcal (5%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 3mgNatris: 30mgKalis: 70mg (4%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 31µg (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 29mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 20mg (5%)Fosforas: 56mg (8%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Sabina Šatė