Ropėse gausu karoteno, folio rūgšties, kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies, natrio, jodo, ląstelienos, vitaminų E, PP, C ir augalinių baltymų. Jei patiekalus dažnai paskaninsite šia daržove, galėsite grožėtis pagerėjusia, pagražėjusia veido oda, sustiprinsite imunitetą.
Ropių salotos su salierais, pagardintos citrinos sultimis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 0,5 ropės
- 0,5 paprikos
- 2 stiebų saliero
- 1 skiltelės česnako,
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 0,5 v.š. linų sėmenų aliejaus
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Daržoves susmulkiname šiaudeliais.
- Įspaudžiame česnaką.
- Įspaudžiame citrinos sulčių.
- Pagardiname priekoniais ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 110kcal (6%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 1gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 89mgKalis: 292mg (15%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1901µg (238%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 96mg (120%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 32mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 43µg (22%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 40mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Birutė Vikauskienė