Ropėse gausu karoteno, folio rūgšties, kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies, natrio, jodo, ląstelienos, vitaminų E, PP, C ir augalinių baltymų. Jei patiekalus dažnai paskaninsite šia daržove, galėsite grožėtis pagerėjusia, pagražėjusia veido oda, sustiprinsite imunitetą.
Ropių salotos su salierais, pagardintos citrinos sultimis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 110 kcal

Ingredientai
  

  • 0,5 ropės
  • 0,5 paprikos
  • 2 stiebų saliero
  • 1 skiltelės česnako,
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 0,5 v.š. linų sėmenų aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Daržoves susmulkiname šiaudeliais.
  • Įspaudžiame česnaką.
  • Įspaudžiame citrinos sulčių.
  • Pagardiname priekoniais ir išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 110kcal (6%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 1gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 89mgKalis: 292mg (15%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1901µg (238%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 96mg (120%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 32mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 43µg (22%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 40mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė Birutė Vikauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!