Dar skanesnis rezultatas, kai dera moliūgo saldumas ir sūrio išraiškingas skonis, todėl naudoju stipresnio skonio kietąjį sūrį. Šis apkepas – be cukraus ir be uogienės, kupinas baltymų ir lengvai pagaminamas, kas, esu tikra – ir jums svarbu. Labai skanus, ir sūrus, ir saldus vienu metu!
Rudeninis moliūgo apkepas su varške ir sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g moliūgo, nulupto/supjaustyto
- 200 g varškės, 9% riebumo
- 2 kiaušinių
- 100 ml augalinio pieno, naudojau ekologišką migdolų
- 80 g kietojo sūrio, tarkuoto
- 1 v.š. alyvuogių aliejus
- 0,5 a.š. česnako džiovinto (milteliai, prieskonis)
- 0,25 a.š. druskos (pagal skonį)
- 0,25 a.š. maltų pipirų (pagal skonį)
Grožiui
- čiobrelio (aš auginu vazonėlyje citrininį)
- moliūgų sėklų, lengvai kepintų
Paruošimas
- Moliūgą nulupame, pašaliname sėklas, supjaustome vidutinio dydžio kubeliais ir sudedame į kepimo formą.
- Sumaišome užpilą: dedame druską, česnakų miltelius ir maltus pipirus, įpilame alyvuogių aliejaus. Jei neturite česnako miltelių, galite naudoti šviežią, bet tada geriau dėkite jį į varškės užpilą.
- Sumaišome ir užpilame ant supjaustyto moliūgo. Tada įmasažuojame, kad visas tolygiai pasidengtų.
- Kepame moliūgą 20 min. +180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Varškę, pieną, kiaušinius, druską, džiovintą česnaką ir maltus pipirus sutriname iki vientisos masės.
- Iškeptą moliūgą užpilame varškės užpilu ir vėl kepame 180 laipsnių orkaitėje 10 min.
- Atidarome orkaitės dureles ir apibarstome apkepą sūriu.
- Dar pakepame 10 minučių +180 C, tik kelioms minutėms įjungiu oro pūtimą (ventiliatorių), kad gražiai pagelstų.
- Ištraukiame apkepą ir leidžiame šiek tiek atvėsti. Rekomenduoju valgyti šiltą, nors skanus ir pravėsęs.
- Patiekiame su natūraliu jogurtu/grietine. Tiesa, aš valgiau be jos, man nereikėjo pagardų.
- Papuošti tinka čiobrelio lapeliais ir kepintomis moliūgų sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 247kcal (12%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 16gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 108mgNatris: 468mgKalis: 563mg (28%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 11061µg (1383%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 11µg (220%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 270mg (34%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 42µg (21%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 299mg (43%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
Labai patrauklus receptas. Reikės išbandyti kai bus moliūgų.
O mums labai patiko! Tikrai gaminsiu dar karta, super!