Dar skanesnis rezultatas, kai dera moliūgo saldumas ir sūrio išraiškingas skonis, todėl naudoju stipresnio skonio kietąjį sūrį. Šis apkepas – be cukraus ir be uogienės, kupinas baltymų ir lengvai pagaminamas, kas, esu tikra – ir jums svarbu. Labai skanus, ir sūrus, ir saldus vienu metu!
Rudeninis moliūgo apkepas su varške ir sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 1 hour
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 247 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g moliūgo, nulupto/supjaustyto
  • 200 g varškės, 9% riebumo
  • 2 kiaušinių
  • 100 ml augalinio pieno, naudojau ekologišką migdolų
  • 80 g kietojo sūrio, tarkuoto
  • 1 v.š. alyvuogių aliejus
  • 0,5 a.š. česnako džiovinto (milteliai, prieskonis)
  • 0,25 a.š. druskos (pagal skonį)
  • 0,25 a.š. maltų pipirų (pagal skonį)

Grožiui

  • čiobrelio (aš auginu vazonėlyje citrininį)
  • moliūgų sėklų, lengvai kepintų

Paruošimas
 

  • Moliūgą nulupame, pašaliname sėklas, supjaustome vidutinio dydžio kubeliais ir sudedame į kepimo formą.
  • Sumaišome užpilą: dedame druską, česnakų miltelius ir maltus pipirus, įpilame alyvuogių aliejaus. Jei neturite česnako miltelių, galite naudoti šviežią, bet tada geriau dėkite jį į varškės užpilą.
  • Sumaišome ir užpilame ant supjaustyto moliūgo. Tada įmasažuojame, kad visas tolygiai pasidengtų.
  • Kepame moliūgą 20 min. +180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Varškę, pieną, kiaušinius, druską, džiovintą česnaką ir maltus pipirus sutriname iki vientisos masės.
  • Iškeptą moliūgą užpilame varškės užpilu ir vėl kepame 180 laipsnių orkaitėje 10 min.
  • Atidarome orkaitės dureles ir apibarstome apkepą sūriu.
  • Dar pakepame 10 minučių +180 C, tik kelioms minutėms įjungiu oro pūtimą (ventiliatorių), kad gražiai pagelstų.
  • Ištraukiame apkepą ir leidžiame šiek tiek atvėsti. Rekomenduoju valgyti šiltą, nors skanus ir pravėsęs.
  • Patiekiame su natūraliu jogurtu/grietine. Tiesa, aš valgiau be jos, man nereikėjo pagardų.
  • Papuošti tinka čiobrelio lapeliais ir kepintomis moliūgų sėklomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 247kcal (12%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 16gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 108mgNatris: 468mgKalis: 563mg (28%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 11061µg (1383%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 11µg (220%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 270mg (34%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 42µg (21%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 299mg (43%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
3.9 10 votes
Patiko? Įvertinkite!