Dar skanesnis rezultatas, kai dera moliūgo saldumas ir sūrio išraiškingas skonis, todėl naudoju stipresnio skonio kietąjį sūrį. Šis apkepas – be cukraus ir be uogienės, kupinas baltymų ir lengvai pagaminamas, kas, esu tikra – ir jums svarbu. Labai skanus, ir sūrus, ir saldus vienu metu!
Rudeninis moliūgo apkepas su varške ir sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g moliūgo, nulupto/supjaustyto
- 200 g varškės, 9% riebumo
- 2 kiaušinių
- 100 ml augalinio pieno, naudojau ekologišką migdolų
- 80 g kietojo sūrio, tarkuoto
- 1 v.š. alyvuogių aliejus
- 0,5 a.š. česnako džiovinto (milteliai, prieskonis)
- 0,25 a.š. druskos (pagal skonį)
- 0,25 a.š. maltų pipirų (pagal skonį)
Grožiui
- čiobrelio (aš auginu vazonėlyje citrininį)
- moliūgų sėklų, lengvai kepintų
Paruošimas
- Moliūgą nulupame, pašaliname sėklas, supjaustome vidutinio dydžio kubeliais ir sudedame į kepimo formą.
- Sumaišome užpilą: dedame druską, česnakų miltelius ir maltus pipirus, įpilame alyvuogių aliejaus. Jei neturite česnako miltelių, galite naudoti šviežią, bet tada geriau dėkite jį į varškės užpilą.
- Sumaišome ir užpilame ant supjaustyto moliūgo. Tada įmasažuojame, kad visas tolygiai pasidengtų.
- Kepame moliūgą 20 min. +180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Varškę, pieną, kiaušinius, druską, džiovintą česnaką ir maltus pipirus sutriname iki vientisos masės.
- Iškeptą moliūgą užpilame varškės užpilu ir vėl kepame 180 laipsnių orkaitėje 10 min.
- Atidarome orkaitės dureles ir apibarstome apkepą sūriu.
- Dar pakepame 10 minučių +180 C, tik kelioms minutėms įjungiu oro pūtimą (ventiliatorių), kad gražiai pagelstų.
- Ištraukiame apkepą ir leidžiame šiek tiek atvėsti. Rekomenduoju valgyti šiltą, nors skanus ir pravėsęs.
- Patiekiame su natūraliu jogurtu/grietine. Tiesa, aš valgiau be jos, man nereikėjo pagardų.
- Papuošti tinka čiobrelio lapeliais ir kepintomis moliūgų sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 247kcal (12%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 16gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 108mgNatris: 468mgKalis: 563mg (28%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 11061µg (1383%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 11µg (220%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 270mg (34%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 42µg (21%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 299mg (43%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė