Duona su raugu lyginant su kitomis yra sotesnė, nes išlieka daugiau skaidulų. Suvalgius tokios duonos pusryčiams, ilgiau išliksime sotūs, todėl, tikėtina, sumažės ir potraukis užkandžiauti tarp valgymų.
Naminė pilno grūdo duona su raugu ir sėklomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.69 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 1 hour
Iš viso 13 val.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 20 porcijos
Porcijoje 98 kcal

Ingredientai
  

  • 0,5 l vandens
  • 300 g pilno grūdo ruginių miltų
  • 200 g pilno grūdo spelta miltų
  • saujos saulėgrąžų
  • 3 v.š. duonos raugo
  • 1 v.š. kmynų
  • 1 v.š. sezamų
  • 1 a.š. druskos

Paruošimas
 

  • Visus ingredientus sumaišome kartu.
  • Gautą masę pilame į formą, išteptą aliejumi ir pabarstytą sezamų sėklomis.
  • Uždengiame ir laikome šiltai 12val. 
  • Prieš kepant atidedame 3 šaukštus raugo kitam kepimui.
  • Dedame į šaltą orkaitę, kepame apie 170 -180 laipsnių apie 1 val.
    Kaip pasigaminti raugą rasite čia:https://www.sulieknek.lt/duonos-raugo-receptai/

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 98kcal (5%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 119mgKalis: 64mg (3%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 4µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 11mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 6µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 12mg (3%)Fosforas: 38mg (5%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Dileta Aleksandravičienė
3.8 10 votes
Patiko? Įvertinkite!