Saldžioji bulvė ir paprasta lietuviška bulvė daugiausia skiriasi karotino kiekiu. Kurioje jo daugiau, matyti plika akimi – saldžioji bulvė yra ryškiai geltona.Didžioji dalismedžiagų kiekio abiejų bulvių rūšių – panašios, tačiau įvairovė mityboje– gerai visada!
Saldžiųjų bulvių šokoladinis pyragas su riešutais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 550 g saldžiųjų bulvių (batatų)
- 100 g riešutų kremo
- 80 g juodojo šokolado
- 2 v.š. kakavos
- 1 v.š. medaus
Papuošimui reikės:
- 50 g anakardžių ar kitų mėgstamų riešutų
- 30 g džiovintų spanguolių ar kitų mėgstamų uogų
Paruošimas
- Kaičiame orkaitę ir dedame kepti saldžiąsias bulves. Joms iškepus, palaukiame kol visiškai atvės.
- Bulves dedame į maisto smulkintuvą ir padarome tyrę. Į ją dedame riešutų kremo. Kiek pašildome, kad būtų skystesnis.
- Juodąjį šokoladą susmulkiname nedideliais gabalėliais, sumaišome su kakava, šaukštu medaus ir bulvių mase.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame tešlą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Puošiame anakardžių riešutais ir džiovintomis becukrėmis spanguolėmis.
- Pjaustome tik atvėsusį. Šis šokoladinis pyragas yra pakankamai kreminės tekstūros, todėl dar geresniam rezultatui, nakčiai verta jį palikti šaldytuve.
- Sudėjus į maisto dėžutes, pyragas gali būti vartojamas savaitę. Gabalėlius galima sudėti ir į šaldiklį ir traukti po vieną, likus valandai iki noro pasimėgauti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 155kcal (8%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 4gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.002gCholesterolis: 0.2mgNatris: 26mgKalis: 283mg (14%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 6005µg (751%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 47mg (6%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 107mg (15%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Aida Aidutė