Saldžioji bulvė ir paprasta lietuviška bulvė daugiausia skiriasi karotino kiekiu. Kurioje jo daugiau, matyti plika akimi – saldžioji bulvė yra ryškiai geltona.
Didžioji dalismedžiagų kiekio abiejų bulvių rūšių – panašios, tačiau įvairovė mityboje– gerai visada!
Saldžiųjų bulvių šokoladinis pyragas su riešutais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 hour
Gaminimas 30 min.
Iš viso 1 hour 30 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 13 porcijos
Porcijoje 155 kcal

Ingredientai
  

  • 550 g saldžiųjų bulvių (batatų)
  • 100 g riešutų kremo
  • 80 g juodojo šokolado
  • 2 v.š. kakavos
  • 1 v.š. medaus

Papuošimui reikės:

  • 50 g anakardžių ar kitų mėgstamų riešutų
  • 30 g džiovintų spanguolių ar kitų mėgstamų uogų

Paruošimas
 

  • Kaičiame orkaitę ir dedame kepti saldžiąsias bulves. Joms iškepus, palaukiame kol visiškai atvės.
  • Bulves dedame į maisto smulkintuvą ir padarome tyrę. Į ją dedame riešutų kremo. Kiek pašildome, kad būtų skystesnis.
  • Juodąjį šokoladą susmulkiname nedideliais gabalėliais, sumaišome su kakava, šaukštu medaus ir bulvių mase.
  • Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame tešlą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • Puošiame anakardžių riešutais ir džiovintomis becukrėmis spanguolėmis.
  • Pjaustome tik atvėsusį. Šis šokoladinis pyragas yra pakankamai kreminės tekstūros, todėl dar geresniam rezultatui, nakčiai verta jį palikti šaldytuve.
  • Sudėjus į maisto dėžutes, pyragas gali būti vartojamas savaitę. Gabalėlius galima sudėti ir į šaldiklį ir traukti po vieną, likus valandai iki noro pasimėgauti.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 155kcal (8%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 4gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.002gCholesterolis: 0.2mgNatris: 26mgKalis: 283mg (14%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 6005µg (751%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 47mg (6%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 107mg (15%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Aida Aidutė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!