Labai paprastos ir sveikos krapų ir petražolių salotos. Išbandykite ir pasidalinkite pastebėjimais komentaruose.
Salotos: krapai, petražolės, svogūnai, saulėgrąžų sėklos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g krapų šviežių
- 50 g petražolių šviežių
- 25 g svogūno raudono
- 20 g citrinos sulčių
- 10 g saulėgrąžų sėklų
- 7 g alyvuogių aliejaus
- granato sėklų labai skanu jas įdėjus, bet gerai ir be jų
Paruošimas
- Svogūną supjaustome pusžiedžiais, žalumynus smulkiai sukapojame ir išmaišome su svogūnais.
- Įpilame aliejaus ir įspaudžiame citrinos sulčių, ant viršaus dedame – saulėgrąžas ir granato sėklų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 269kcal (13%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 9gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 94mgKalis: 1321mg (66%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 11930µg (1491%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 173mg (216%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 838µg (1117%)Kalcis: 277mg (35%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 287µg (144%)Geležis: 10mg (71%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 123mg (33%)Fosforas: 192mg (27%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė