Įvairių salotų lapai, agurkas, ridikėliai, daigai… Improvizuokite gamindami šias salotas ir jos niekada neatsibos.
Salotos: salotų lapai, agurkas, ridikėliai, daigai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 37 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g agurko
  • 50 g ridikėlių
  • 40 g salotų lapų pavyzdžiui, ledo salotų, gražgarstės, paprastųjų salotų ir pan.
  • 25 g daigų saulėgrąžų, liucernos, pipirnių ir pan.
  • 15 g citrinos sulčių

Paruošimas
 

  • Suplėšome salotas, agurką ir ridikėlius sutarkuojame šiaudeliais arba susmulkiname mėgstamais gabaliukais.
  • Sumaišome visas daržoves.
  • Apšlakstome šviežiais spaustomis citrinos sultimis, išmaišome ir skanaujame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 37kcal (2%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 27mgKalis: 351mg (18%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 3556µg (445%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas K: 56µg (75%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 90µg (45%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 29mg (8%)Fosforas: 51mg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo, Low Calorie
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!