Įvairių salotų lapai, agurkas, ridikėliai, daigai… Improvizuokite gamindami šias salotas ir jos niekada neatsibos.
Salotos: salotų lapai, agurkas, ridikėliai, daigai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g agurko
- 50 g ridikėlių
- 40 g salotų lapų pavyzdžiui, ledo salotų, gražgarstės, paprastųjų salotų ir pan.
- 25 g daigų saulėgrąžų, liucernos, pipirnių ir pan.
- 15 g citrinos sulčių
Paruošimas
- Suplėšome salotas, agurką ir ridikėlius sutarkuojame šiaudeliais arba susmulkiname mėgstamais gabaliukais.
- Sumaišome visas daržoves.
- Apšlakstome šviežiais spaustomis citrinos sultimis, išmaišome ir skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 37kcal (2%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 27mgKalis: 351mg (18%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 3556µg (445%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas K: 56µg (75%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 90µg (45%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 29mg (8%)Fosforas: 51mg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė