Burokėliai – vienas iš geriausių liuteino ir zeaksantino šaltinių, kurie ypač naudingi akių sveikatai. Taip pat jie didina raumenų jėgą ir ištvermę – aktualu sportuojantiems. 
Salotos su fetos sūriu ir burokėliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 553 kcal

Ingredientai
  

  • 3 burokėlių
  • 30 g fetos sūrio
  • 0,5 saujos riešutų
  • 2 v. š. balzaminio acto
  • 1 v. š. sezamo aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 žiupsn. rozmarinų
  • 1 žiupsn. čiobrelių
  • 1 žiupsn. druskos
  • 1 žiupsn. pipirų
  • gražgarsčių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Burokėlius supjaustome skiltelėmis.
  • Pagardiname sezamo aliejumi, rozmarinu, čiobreliu, česnaku druska ir pipirais.
  • Pašauname burokėlius į orkaitę 15 minučių.
  • Baigiant kepti apšlakstome balzaminiu actu ir dar kelias minutes kepame.
  • Ant sausos keptuvės paskrudiname riešutus.
  • Burokėlius patiekiame su gražgarstėmis, trupintu fetos sūriu, skrudintais riešutais ir dar šiek tiek balzaminio acto.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 553kcal (28%)Angliavandeniai: 62gBaltymai: 16gRiebalai: 29gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 8gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 27mgNatris: 787mgKalis: 1899mg (95%)Skaidulos: 16g (46%)Cukrūs: 41g (164%)Vitaminas A: 809µg (101%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 300mg (38%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 596µg (298%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 173mg (46%)Fosforas: 392mg (56%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!