Rūgpienis turi kalcio bei fosforo, gerina virškinimą, skatina žarnyno veiklą, gali šiek tiek spartinti medžiagų apykaitą.
Šalta agurkinė sriuba su rūgpieniu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2
Porcijoje 152 kcal

Ingredientai
  

  • 400 g rūgpienio
  • 2 vnt. agurkų, šviežių
  • 5 vnt. svogūnų laiškų
  • 1 pundelio krapų
  • 1 a.š. grūdėtų garstyčių
  • 1 a.š. fermentuoto avižų gėrimo koncentrato, nebūtina
  • druskos, pagal skonį
  • juodųjų pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Krapus, keletą svogūnų laiškų ir agurkus smulkiai supjaustome, sudedame į dubenį.
  • Beriame šiek tiek druskos, šviežiai maltų pipirų ir šaukštą grūdėtų garstyčių
  • Viską gerai sumaišome, kad susimaišytų skoniai ir užpilame 400 g rūgpienio.
  • Pilame arbatinį šaukštelį fermentuoto avižų gėrimo koncentrato. Dar kartą pamaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 152kcal (8%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 8gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 24mgNatris: 132mgKalis: 607mg (30%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 783µg (98%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 74µg (99%)Kalcis: 296mg (37%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 42µg (21%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 249mg (36%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Low Calorie
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Andželika Micutienė
4 3 votes
Patiko? Įvertinkite!