Pieno pakaitalai mūsų gyvenime tampa vis svarbesni. Kai kuriems tai svarbu dėl alergijos pienui, kitiems – organizmas netoleruoja laktozės, beje, net trečdalis Lietuvos gyventojų laktozės netoleruoja ir nebūtinai tai pasireiškia bėrimu ar alergija pieno produktams.
šalta, gaivinanti sriuba su saulėgrąžų pienu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 184 kcal

Ingredientai
  

  • 250 ml saulėgrąžų pieno ar kito augalinio pieno
  • 80 g burokėlių fermentuotų
  • 40 g cukinijos
  • 20 g agurkų
  • 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • špinatų
  • baziliko pagal skonį
  • krapų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • saulėgrąžų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Saulėgrąžų pieną suplakame su špinatais, krapais, druska ir bazilikais iki vientisos masės.
  • Gautą pieną pilame į dubenį, dedame šiaudeliais pjaustytus burokėlius, agurkus bei cukinijas.
  • Pagardiname ypač tyru alyvuogių aliejumi, krapais ir kepintomis saulėgrąžomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 184kcal (9%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 6gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 258mgKalis: 595mg (30%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 1551µg (194%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas D: 125µg (2500%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 51µg (68%)Kalcis: 351mg (44%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 129µg (65%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 115mg (31%)Fosforas: 454mg (65%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!