Pieno pakaitalai mūsų gyvenime tampa vis svarbesni. Kai kuriems tai svarbu dėl alergijos pienui, kitiems – organizmas netoleruoja laktozės, beje, net trečdalis Lietuvos gyventojų laktozės netoleruoja ir nebūtinai tai pasireiškia bėrimu ar alergija pieno produktams.
šalta, gaivinanti sriuba su saulėgrąžų pienu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 ml saulėgrąžų pieno ar kito augalinio pieno
- 80 g burokėlių fermentuotų
- 40 g cukinijos
- 20 g agurkų
- 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- špinatų
- baziliko pagal skonį
- krapų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- saulėgrąžų pagal skonį
Paruošimas
- Saulėgrąžų pieną suplakame su špinatais, krapais, druska ir bazilikais iki vientisos masės.
- Gautą pieną pilame į dubenį, dedame šiaudeliais pjaustytus burokėlius, agurkus bei cukinijas.
- Pagardiname ypač tyru alyvuogių aliejumi, krapais ir kepintomis saulėgrąžomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 184kcal (9%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 6gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 258mgKalis: 595mg (30%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 1551µg (194%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas D: 125µg (2500%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 51µg (68%)Kalcis: 351mg (44%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 129µg (65%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 115mg (31%)Fosforas: 454mg (65%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė