Senais laikais suši buvo natūralūs ryžiai susukti į jūros dumblių nori lapus.
Tai buvo tikrai sveikas patiekalas, tačiau šiais laikais suši (sushi) dažniausiai įsivaizduojame ir valgome kaip šlifuotų ryžių patiekalą, pagardintą cukrumi ir įvairiais įdarais.
Įprastai jūs suvalgote su jais nemažą kiekį mus tukinančių paprastųjų angliavandenių. Šį kartą mes siūlome kitą puikų receptą, kuris ypatingai sveikas ir gražus patiekti.Puikiai tinka svečių priėmimui.
Saulėgrąžų ir daržovių suši – sau ir svečiams recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 8 min.
Iš viso 18 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 80 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g agurko supjaustyto ilgomis juostomis daržovių skustuku
  • 150 g morkų, supjaustytų ilgomis juostomis daržovių skustuku
  • 1 v.š. saulėgrąžų sėklų
  • 1 a.š. ispaninio šalavijo sėklų
  • 1 a.š. garstyčių

Paruošimas
 

  • Smulkintas saulėgrąžas sumaišome su ispaninio šalavijo (čija/chia) sėklomis, garstyčiomis.
  • Mišinį įvyniojame į morkų ir agurkų juosteles.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 80kcal (4%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 3gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 0.3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gNatris: 82mgKalis: 386mg (19%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 12589µg (1574%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 37µg (19%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 95mg (14%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Liudmila Svetikienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!