Labai skanūs sausainiai be kiaušinių ir be glitimo. Ožkos varškę būtų galima pakeisti į tofu jei nevartojate pieno.
Sausainiai iš ožkos varškės sūrio ir kokoso drožlių
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g kokosų aliejaus tirpinto
- 100 g ožkos varškės sūrio
- 75 g kokosų drožlių
- 50 g razinų
- 1 stiklinė miltų be glitimo
- ½ stiklinės cukraus tikrai galima mažiau
- 1 a. š. sodos
- 0,5 a. š. cinamono
- 1 žiupsn. druskos
Paruošimas
- Į ožkos pieno varškę maišome tirpintą kokoso aliejų, cukrų. Gerai išmaišome, sudedame sodą ir druską, vėl išmaišome.
- Kitame inde sumaišome sausus produktus: miltus, kokosų drožles, razinas, cinamoną.
- Gautą mišinį dedame į indą su varške, viską gerai išmaišome.
- Iš gautos masės formuojame sausainius, dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 22 minutes, kol gražiai paruduos (iškepa greitai, reikia stebėti).
- Atvėsiname ant vienkartinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 147kcal (7%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 2gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 8gCholesterolis: 3mgNatris: 95mgKalis: 47mg (2%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 57µg (7%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 13mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 3µg (2%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 14mg (4%)Fosforas: 53mg (8%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Vilma Karvelienė