Galite tapti "lengvai priklausomi" nuo šios sėklų chalvos. Pasigaminkite ir rezultatais pasidalinkite komentaruose.
Sėklų chalva recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 1 val. 5 min.
Iš viso 1 val. 10 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 137 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g linų sėmenų maltų
  • 50 g moliūgo sėklų du kartus maltų, su lukštais
  • 3 a. š. kokoso aliejaus
  • 3 a. š. kerobo sirupo ar kito saldiklio
  • 2 a. š. kerobo miltelių galima keisti kakava

Paruošimas
 

  • Visus ingredientus sumaišyti tarpusavyje.
  • Gautą masę sudėti į formeles ir palikti šaldytuve kokiai valandai susiformuoti ir atšalti. Galima ir iškart ragauti, bet jei norite formos panašios į saldainio, reikia palikti atvėsti.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 137kcal (7%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 5gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 4gNatris: 4mgKalis: 179mg (9%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 37mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 99mg (26%)Fosforas: 188mg (27%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!