Noriu pasidalinti su jumis savo atradimu. Galimai tai jau seniai kažkieno atrasta, bet aš jaučiuosi išradėja ir labai džiaugiuosi šiuo būdu daržovėms suvalgyti. Vadinu tai ramenu, nors žinau, kad rameno žinovai manęs nepagirtų. Bet savo virtuvėje darau, ką noriu, ir tai užvardinu kaip noriu. Kaskart sriuba būna vis kitokia, nes daržovės būna kitokios, priedai varijuoja. Vaikams kartais įdedu ir virtų makaronų, taip išvengdama jų paburbėjimo, sako recepto autorė.
Šildanti daržovių sriuba su imbieru ir kiaušiniu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 3 l sultinio, galima gaminti tiek iš vištienos, tiek iš jautienos ar daržovių
- 300 g vištienos, iš virto sultinio ar kitos verdamo mėsos
- 200 g morkų
- 200 g kopūstų
- 200 g kaliaropės
- 200 g pastarnoko
- 200 g saliero stiebų
- 5 kiaušinių arba pagal poreikį
- 2 v.š. balzaminio acto, galima keisti sojos padažu, citrinos sultimis, miso pasta
- 1 skiltelės česnako
- 5 g imbiero šaknies
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- prieskoninių žolelių, pagal skonį
Paruošimas
- Mėsą užpilame vandeniu, pagardiname norimais prieskoniais ir išverdame sultinį.
- Kiaušinius kietai išverdame.
- Visas daržoves supjaustome stambesniais šiaudeliais, česnaką ir imbierą susmulkiname.
- Paruoštas daržoves užpilame sultiniu, įpilame acto ar kito norimo padažo, pagardiname prieskoniais, užverdame ir išjungiame.
- Paruoštą sriubą pilame į lėkštes, dedame perpjauto kiaušinio puselę ir keletą gabalėlių mėsos iš sultinio.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 308kcal (15%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 23gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 221mgNatris: 2404mgKalis: 887mg (44%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 7270µg (909%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 51mg (64%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 59µg (79%)Kalcis: 128mg (16%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 97µg (49%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 283mg (40%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Asta Razauskiene
Autorės pastaba: užpylusi daržoves verdančiu sultiniu, nebeužverdu🙂. Daržovės sušyla, bet lieka traškios, sriuba pravėsta, galima valgyti iškart, be baimės nusiplikyti.
Puiki idėja, dėkui