Reguliarus skumbrės vartojimas padeda pagerinti plaukų ir nagų būklę, sumažinti jų trapumą ir žymiai pagreitina jų augimą.
Skumbrė su Salsa Verde padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 skumbrės
- kelių citrinos griežinėlių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Salsa Verde padažui:
- 200 ml petražolių kapotų
- 0,5 citrinos sulčių
- 4 ančiuvių filė galima keisti druska
- 2 skiltelių česnako
- 4-5 a. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 4 a. š. kaparėlių
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Skumbrę su prieskoniais ir citrina iškepame orkaitėje.
- Su smulkintuvu (blenderiu) iki tirštos masės susmulkiname visus padažo ingredientus, išskyrus aliejų.
- Supilame aliejų ir dar šiek tiek (nedaug, kad neapkarstų) patriname.
Pastaba
Padažą galima laikyti šaldytuve 2 paras, jei viso iškart nesuvalgome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 387kcal (19%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 38gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 11gCholesterolis: 82mgNatris: 877mgKalis: 911mg (46%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 2258µg (282%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 8µg (320%)Vitaminas C: 56mg (70%)Vitaminas D: 16µg (320%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 423µg (564%)Kalcis: 90mg (11%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 48µg (24%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 67mg (18%)Fosforas: 244mg (35%)Selenas: 64µg (116%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Sabina Šatė
pagal šį receptą gaminau upėtakį. labai skanus padažas! būtinai pabandysiu ir su skumbre