Reguliarus skumbrės vartojimas padeda pagerinti plaukų ir nagų būklę, sumažinti jų trapumą ir žymiai pagreitina jų augimą.
Skumbrė su Salsa Verde padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 219 kcal

Ingredientai
  

  • 1 skumbrės
  • kelių citrinos griežinėlių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Salsa Verde padažui:

  • 200 ml petražolių kapotų
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 4 ančiuvių filė galima keisti druska
  • 2 skiltelių česnako
  • 4-5 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 4 a. š. kaparėlių
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Skumbrę su prieskoniais ir citrina iškepame orkaitėje.
  • Su smulkintuvu (blenderiu) iki tirštos masės susmulkiname visus padažo ingredientus, išskyrus aliejų.
  • Supilame aliejų ir dar šiek tiek (nedaug, kad neapkarstų) patriname.

Pastaba

Padažą galima laikyti šaldytuve 2 paras, jei viso iškart nesuvalgome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 219kcal (11%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 11gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 11gCholesterolis: 20mgNatris: 430mgKalis: 478mg (24%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 4245µg (531%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 76mg (95%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 829µg (1105%)Kalcis: 86mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 79µg (40%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 87mg (12%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Orkaitėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Sabina Šatė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!