Reguliarus skumbrės vartojimas padeda pagerinti plaukų ir nagų būklę, sumažinti jų trapumą ir žymiai pagreitina jų augimą.
Skumbrė su Salsa Verde padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.33 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 387 kcal

Ingredientai
  

  • 1 skumbrės
  • kelių citrinos griežinėlių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Salsa Verde padažui:

  • 200 ml petražolių kapotų
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 4 ančiuvių filė galima keisti druska
  • 2 skiltelių česnako
  • 4-5 a. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 4 a. š. kaparėlių
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Skumbrę su prieskoniais ir citrina iškepame orkaitėje.
  • Su smulkintuvu (blenderiu) iki tirštos masės susmulkiname visus padažo ingredientus, išskyrus aliejų.
  • Supilame aliejų ir dar šiek tiek (nedaug, kad neapkarstų) patriname.

Pastaba

Padažą galima laikyti šaldytuve 2 paras, jei viso iškart nesuvalgome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 387kcal (19%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 38gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 11gCholesterolis: 82mgNatris: 877mgKalis: 911mg (46%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 2258µg (282%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 8µg (320%)Vitaminas C: 56mg (70%)Vitaminas D: 16µg (320%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 423µg (564%)Kalcis: 90mg (11%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 48µg (24%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 67mg (18%)Fosforas: 244mg (35%)Selenas: 64µg (116%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Sabina Šatė
4.2 5 votes
Patiko? Įvertinkite!