Slyvos dera su:
- Kitais kaulavaisiais ir uogomis, pavyzdžiui, avietėmis bei citrusiniais vaisiais
- Riešutais: migdolais ar lazdyno
- Prieskoniais: cinamonu, vanile, juodaisiais pipirais, druska, imbieru
- Lapinėmis daržovėmis nuo įprastų salotų iki gražgarstės
- Ožkos pieno sūriu
- Mėsa: vištiena, kalakutiena, kiauliena ir antiena
Slyvos – vieni mėgstamiausių mano kaulavaisių, ir dėl skonio, ir kad kupinos antioksidantų – violetinę spalvą joms suteikia antocianinai. Moksliniai tyrimai sieja antocianinus su įvairia nauda sveikatai įskaitant: – ilgaamžiškumą -širdies ir kraujagyslių sveikatą – vėžio prevenciją – apsaugą nuo demencijos (lėtinis ir progresuojantis galvos smegenų sutrikimas)– regėjimą – akių sveikata Maistinė slyvų vertė Slyvų kaloringumas šiek tiek mažesnis nei obuolių: 46 kcal/ 100 g. Cukrų kiekis – 9,92 g, vitamino C – 9.5mg, kai paros norma moterims – 75 mg
Slyvų užkandis su pelėsiniu ožkos pieno sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g slyvų
- 30 g pelėsinio ožkos pieno sūrio
- cinamono, pagal skonį
Paruošimas
- Perpjauname sunokusias slyvas per pusę, išimame kauliuką ir sudedame į lėkštę, perpjauta puse į viršų. Iš karto dėliojame, kad gražiai atrodytų.
- Plonomis riekelėmis trikampėliais supjaustome dalį sūrio, dedame tiesiai ant slyvos.
- Viską pabarstome cinamonu. Pagaminta! Geriausia valgyti iš karto.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 108kcal (5%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 3gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.5gCholesterolis: 5mgNatris: 38mgKalis: 249mg (12%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 366µg (46%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 0.2mgVitaminas D: 0.04µg (1%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 35mg (4%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 3µg (2%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 16mg (4%)Fosforas: 49mg (7%)Selenas: 0.4µg (1%)Cinkas: 0.3mg (3%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė