Slyvos dera su:

  • Kitais kaulavaisiais ir uogomis, pavyzdžiui, avietėmis bei citrusiniais vaisiais
  • Riešutais: migdolais ar lazdyno
  • Prieskoniais: cinamonu, vanile, juodaisiais pipirais, druska, imbieru
  • Lapinėmis daržovėmis nuo įprastų salotų iki gražgarstės
  • Ožkos pieno sūriu
  • Mėsa: vištiena, kalakutiena, kiauliena ir antiena
Slyvos – vieni mėgstamiausių mano kaulavaisių, ir dėl skonio, ir kad kupinos antioksidantų – violetinę spalvą joms suteikia antocianinai.
Moksliniai tyrimai sieja antocianinus su įvairia nauda sveikatai įskaitant:
– ilgaamžiškumą
-širdies ir kraujagyslių sveikatą
– vėžio prevenciją
– apsaugą nuo demencijos (lėtinis ir progresuojantis galvos smegenų sutrikimas)
– regėjimą – akių sveikata
Maistinė slyvų vertė
Slyvų kaloringumas šiek tiek mažesnis nei obuolių: 46 kcal/ 100 g. Cukrų kiekis – 9,92 g, vitamino C – 9.5mg, kai paros norma moterims – 75 mg
Slyvų užkandis su pelėsiniu ožkos pieno sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 108 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g slyvų
  • 30 g pelėsinio ožkos pieno sūrio
  • cinamono, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Perpjauname sunokusias slyvas per pusę, išimame kauliuką ir sudedame į lėkštę, perpjauta puse į viršų. Iš karto dėliojame, kad gražiai atrodytų.
  • Plonomis riekelėmis trikampėliais supjaustome dalį sūrio, dedame tiesiai ant slyvos.
  • Viską pabarstome cinamonu.
    Pagaminta! Geriausia valgyti iš karto.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 108kcal (5%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 3gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.5gCholesterolis: 5mgNatris: 38mgKalis: 249mg (12%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 366µg (46%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 0.2mgVitaminas D: 0.04µg (1%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 35mg (4%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 3µg (2%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 16mg (4%)Fosforas: 49mg (7%)Selenas: 0.4µg (1%)Cinkas: 0.3mg (3%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai, Užkandžiai
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!