Slyvos, druska ir pipirai – netikėtas derinys? Bet verta žinoti, kad mažas kiekis druskos išryškina saldumą, o pipirai sujautrina skonio receptorius ir jaučiame daugiau skonio. Be to, aktyvina medžiagų apykaitą ir kraujotaką – mažiau kavos norėsis.
Slyvų užkandis su pipirais ir druska
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g slyvų
- 30 g migdolų riešutų
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Perpjauname sunokusias slyvas per pusę, išimame kauliukus ir sudedame į lėkštę, perpjauta puse į viršų. Iš karto dėliojame, kad gražiai atrodytų.
- Vietoje kauliuko įstatome migdolą. Papildomai migdolų patraiškiau su peiliu ant medinės lentelės ir pabarsčiau.
- Barstome šviežiai maltais pipirais ir druska. Tik saikingai.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 138kcal (7%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 3gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 0.4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.003gNatris: 14mgKalis: 318mg (16%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 261µg (33%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 0.2mgVitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 41mg (5%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 6µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 41mg (11%)Fosforas: 71mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.5mg (5%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė