Lietuviai pupas ir pupeles valgo nuo senų laikų. Šaltuoju sezonu mūsų racione jų turėtų atsirasti vis dažniau, nes pupelės, avinžirniai ir lęšiai aprūpina mūsų organizmą ir statybinėmis medžiagomis (baltymais), ir energija (geraisiais angliavandeniais).
Sočios kopūstų salotos su paprika, pupelėmis, avinžirniais ir griežčiu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 240 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g lapinio kopūsto (Kale)
  • 50 g raudonojo kopūsto
  • 50 g paprikos
  • 50 g moliūgo
  • 40 g griežčio
  • 40 g pomidorų, vyšninių
  • 30 g ridikėlių
  • 25 g sviestinių pupelių, virtų
  • 25 g avinžirnių virtų

Padažui:

  • 2 a.š. balzaminio acto
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 5 g sezamų sėklų
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Moliūgą ir griežtį supjaustome, lengvai apkepame keptuvėje.
  • Lapinį kopūstą nuplikome kartu vandeniu (bus minkštesnis ir mažiau kartus).
  • Raudonąjį kopūstą smulkiai supjaustome ar sutarkuojame.
  • Likusias daržoves supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
  • Į dubenį dedame virtas pupeles ir avinžinius, visas daržoves.
  • Padažui skirtus ingredientus sumaišome ir užpilame ant paruoštų salotų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 240kcal (12%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 10gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 155mgKalis: 1086mg (54%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 11472µg (1434%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 162mg (203%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 223µg (297%)Kalcis: 283mg (35%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 175µg (88%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 100mg (27%)Fosforas: 229mg (33%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Be pieno produktų, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!