Bolivinė balanda gausi vitaminų, mineralų, ir antioksidantų. Ji turi baltymų be glitimo ir dažnai rekomenduojama mitybos specialistų.
Sočios salotos su bolivine balanda, pomidorais ir feta sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 8 min.
Iš viso 12 val. 8 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1
Porcijoje 346 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g pomidorų
  • 40 g Feta sūrio
  • 40 g Bolivinės balandos
  • 1/4 svogūno (nedidelio)
  • 10 g gražgarstės
  • 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelis juodųjų pipirų

Paruošimas
 

  • Per naktį mirkytas bolivinės balandos kruopas gerai perplauname.
  • Dedame į puodą su vandeniu, užvirus paverdame 3 minutes, jei kietokos paliekame pabrinkti.
  • Bolivinę balandą išvirus perkošiame šaltu vandeniu.
  • Keptuvėje pakepiname susmulkintą svogūną.
  • Į dubenį su bolivinėmis balandomis, dedame svogūną, pomidorų, fetos, gražgarstės, šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pipirų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 346kcal (17%)Angliavandeniai: 32gBaltymai: 12gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 36mgNatris: 464mgKalis: 446mg (22%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 829µg (104%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 243mg (30%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 109µg (55%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 99mg (26%)Fosforas: 343mg (49%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Deimantė Danilovienė
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!