
Labai skanūs keksiukai, puikus sveikas desertas, patiks visiems šeimos nariams.
Šokoladiniai burokėlių ir migdolų keksiukai be glitimo
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g burokėlių šviežių
- 120 g kiaušinių 2 vnt.
- 80 g migdolų miltų
- 80 g avižinių dribsnių malti į miltus
- 60 ml avižų pieno ar bet kokio augalinio
- 60 ml kokoso aliejaus šalto spaudimo
- 30 ml aliejaus šalto spaudimo
- 2 v. š. kakavos
- 1 v. š. cukraus nerafinuoto
- 1 a. š. kepimo miltelių
Paruošimas
- Burokėlius nulupti ir sutrinti virtuviniu kombainu ar sutarkuoti smulkia tarka.
- Kiaušinius lengvai paplakti su pienu.
- Kokoso aliejų sumaišyti su kitu aliejumi bei saldikliu. Supilti į kiaušinius ir lengvai paplakti.
- Miltus, kakavą ir kepimo miltelius sumaišyti bendrai. Po truputį įmaišyti į kiaušinių plakinį. Maišyti, kol neliks sausų gumuliukų.
- Galiausiai į tešlą įmaišyti burokėlius.
- Tešlą išpilstyti į keksiukų formeles, užpildant iki 2/3 formelės tūrio.
- Kepti iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 25 minutes. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 148kcal (7%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 4gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 34mgNatris: 68mgKalis: 110mg (6%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 66µg (8%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 27µg (14%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 18mg (5%)Fosforas: 65mg (9%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Renata Sprainaitienė