Nors bolivinė balanda (dar vadinama kynva) turi daug angliavandenių, jos žemas glikeminis indeksas ir glikeminė įkrova. Tokie angliavandeniai lėčiau pasisavina, išvengiame gliukozės šuolių kraujyje ir tokiu būdu išskiria mažiau insulino.
Šokoladinis desertas su bolivine balanda ir pistacijomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 ml kokosų pieno
- 40 g bolivinės balandos
- 2 datulių
- 30 g braškių
- 15 g pistacijų
- 1 v.š. kakavos
Paruošimas
- Bolivinę balandą perplauname ir užmerkiame nakčiai.
- Ryte dar kartą perplauname, užverdame ir paliekame brinkti.
- Atvėsiname ir sudedame į maisto smulkintuvą su visais kokosų pienu, datulėmis ir kakava.
- Paruoštą masę dedame į indą ir ant viršaus uždedame braškių ir smulkintų pistacijų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 240kcal (12%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 6gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 8mgKalis: 402mg (20%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 36µg (5%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 34mg (4%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 53µg (27%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 88mg (23%)Fosforas: 200mg (29%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Gitana Čibiriene