Ispaninisšalavijas (čija) – tai sėklos, kurios brinkdamos į save pritraukia dvidešimt kartųdaugiau vandens, nei sveria pačios. 15-20 minučių brinkdamos sukuria minkštos žele tekstūros desertus. Jos vertinamos kaip ypač vertingas produktas, kupinas omega3, kalcio ir kitų mikroelementų. 
Šokoladinis tortas su ispaninio šalavijo sėklų džemu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 18 porcijos
Porcijoje 214 kcal

Ingredientai
  

Pagrindui (15 cm forma atsegamais kraštais):

  • 200 g migdolų maltų
  • 3 v.š. kokosų aliejaus
  • 2 v.š. klevų sirupo

Ispaninio šalavijo (chia) sėklų džemui

  • 150 g uogų šaldytų
  • 30 g ispaninio šalavijo sėklų
  • 1 v.š. klevų sirupo

Šokoladiniam kremui:

  • 200 g anakardžių riešutų
  • 200 g kokosų pieno, kietosios baltos dalies
  • 50 g juodojo šokolado
  • 3 v.š. klevų sirupo

Paruošimas
 

Pagrindui:

  • Formą ištiesiame kepimo popieriumi, kad lengviau išsiimtų.
  • Visus pagrindui skirtus ingredientus sumaišome ir masę prispaudžiame prie formos dugno ir šonų.

Džemui:

  • Uogas sudedame į mažą puodą ir lėtai užverdame kartais pamaišydami.
  • Patriname uogas šakute, išjungiame ugnį, suberiame ispaninio šalavijo sėklas ir klevų sirupą. Išmaišome ir paliekame išbrinkti ir atvėsti.
  • Atvėsusį džemą sudedame ant jau paruošto torto pagrindo, išlyginame paviršių.

Kremui:

  • Anakardžių riešutus mirkome vandenyje pernakt. Taip patgalite šaldytuve palikti kokosų pieno skardinę, taip riebioji dalis labiau sukietės ir lengviau bus ją išimti.
  • Garų vonelėje ištirpiname šokoladą.
  • Į maisto smulkintuvą su S formos peiliu sudedame išmirkytus anakardžių riešutus, kokosų pieno baltąją dalį, tirpintą šokoladą, klevų sirupą ir malame, kol gausis vientisa masė.
  • Masę supilame ant džemo ir paliekame šaldytuve per naktį sustingti.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 214kcal (11%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 5gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gTransriebalai: 0.004gCholesterolis: 0.1mgNatris: 4mgKalis: 225mg (11%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 6µg (1%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 0.4mg (1%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 57mg (7%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 81mg (22%)Fosforas: 154mg (22%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo, Be pieno produktų, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šaldytuve
Recepto ir nuotraukos autorė Audrone Slovecke
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!