Po savo rekordinės seminarų savaitės, vakare išlėkėm į Palangą. Į lagaminą be kelių suknelių ir skrybėlės dar įsimečiau ir dviejų rūšių kruopas (sorgo ir perlines) bei pagardus. Atvykom nakčia. Ryte atsikėlus jau viriau košę – be galo skanu.
Sorgo kruopos su grietine ir mielių dribsniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g sorgo kruopų
- 1 v.š. grietinės
- 1 a.š. mielių dribsnių
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Paruoštas kruopas tiekiame su gretine ir mielių dribsniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 235kcal (12%)Angliavandeniai: 46gBaltymai: 8gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 7mgNatris: 7mgKalis: 265mg (13%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 0.4g (2%)Vitaminas A: 75µg (9%)Vitaminas B12: 0.03µg (1%)Vitaminas C: 0.1mgVitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 0.2µgKalcis: 29mg (4%)Folio rūgštis: 1µg (1%)Geležis: 3mg (21%)Magnis: 1mgFosforas: 181mg (26%)Selenas: 0.4µg (1%)Cinkas: 0.04mg
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė