Sorgų kruopos – gausus magnio šaltinis – mineralas, kuris svarbus kaulų formavimuisi, širdies veiklai ir daugiau nei 600 biocheminių reakcijų organizme palaikyti, pavyzdžiui, energijos gamybai ir baltymų apykaitai.
Sorgo kruopų košė su pomidorų pasta
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 50 g sorgo kruopų
- 1 baltojo ridiko daikono
- 1 ridiko
- 1 v. š. pomidorų pastos
Paruošimas
- Sorgo kruopas mirkome per naktį.
- Ryte paverdame apie 20 min.
- Sutarkuojame ridikėlius.
- Įmaišome į kruopas ridikėlius ir pomidorų pastą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 244kcal (12%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 8gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 202mgKalis: 1114mg (56%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 244µg (31%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 78mg (98%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 112mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 98µg (49%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 235mg (34%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė