Sorgų kruopos – gausus magnio šaltinis – mineralas, kuris svarbus kaulų formavimuisi, širdies veiklai ir daugiau nei 600 biocheminių reakcijų organizme palaikyti, pavyzdžiui, energijos gamybai ir baltymų apykaitai.
Sorgo kruopų košė su pomidorų pasta recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 12 val. 30 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 244 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g sorgo kruopų
  • 1 baltojo ridiko daikono
  • 1 ridiko
  • 1 v. š. pomidorų pastos

Paruošimas
 

  • Sorgo kruopas mirkome per naktį.
  • Ryte paverdame apie 20 min.
  • Sutarkuojame ridikėlius.
  • Įmaišome į kruopas ridikėlius ir pomidorų pastą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 244kcal (12%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 8gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 202mgKalis: 1114mg (56%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 244µg (31%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 78mg (98%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 112mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 98µg (49%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 235mg (34%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!