
Soros irgi gali būti skanu. Tereikia jas tinkamai paruošti. Kuo Jūs gardinate sorų košę? Pasidalinkite ir padėkite kitiems atrasti tobulą skonį.
Soros kruopų košė su riešutų sviestu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 60 g sorų kruopų
- 1 a. š. riešutų sviesto
Paruošimas
- Soras užmerkti nakčiai, ryte perplauti, užvirus palikti brinkti 5 min.
- Gardinti riešutų sviestu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 258kcal (13%)Angliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 3mgKalis: 154mg (8%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 17mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 196mg (28%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Kristinos Valaitienės
Sveiki, mano košė karti, ar gali būti kad iš parduotuvės nusipirkau pasenusias kruopas, ploviau daug kartų po šaltu vandeniu..
a) jas reikia kelis kartus nuplauti kol vanduo tampa skaidrus. Čia prieš užmerkiant.
b) būna nekarčių sorų, pavyzdžiui, auksaspalvės iš Livin https://www.livinn.lt/p/auksiniu-soru-kruopos-ekologiskos-500-g