
Universalus patiekalas – kaip pavadinsite, taip nepagadinsite. O ir valgyti galite ir pusryčiams, ir pietums.
Sorų kruopų košė/salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g sorų kruopų
- 1/2 pomidoro
- 20 g petražolių
- 10 g svogūno mėlyno
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Sorų kruopos mirkytos per naktį, kelis kartus praplautos, užvirintos, brinkintos.
- Susmulkinam daržoves, sudedam į kruopas.
- Galima valgyti kaip šiltą košę, arba karštas-šaltas salotas.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 249kcal (12%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 8gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 56mgKalis: 374mg (19%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 2197µg (275%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 35mg (44%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 333µg (444%)Kalcis: 28mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 91µg (46%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 85mg (23%)Fosforas: 197mg (28%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Natalijos