Universalus patiekalas – kaip pavadinsite, taip nepagadinsite. O ir valgyti galite ir pusryčiams, ir pietums.
Sorų kruopų košė/salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 12 val. 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 249 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g sorų kruopų
  • 1/2 pomidoro
  • 20 g petražolių
  • 10 g svogūno mėlyno
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Sorų kruopos mirkytos per naktį, kelis kartus praplautos, užvirintos, brinkintos.
  • Susmulkinam daržoves, sudedam į kruopas.
  • Galima valgyti kaip šiltą košę, arba karštas-šaltas salotas.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 249kcal (12%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 8gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 56mgKalis: 374mg (19%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 2197µg (275%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 35mg (44%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 333µg (444%)Kalcis: 28mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 91µg (46%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 85mg (23%)Fosforas: 197mg (28%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Nuotrauka: Natalijos
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!