Labai greitai paruošiama ir soti košė, puikus pusryčių pasirinkimas. Išbandę pasidalinkite pastebėjimais komentaruose.
Sorų kruopų košė su džiovintais jūros kopūstais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 15 min.
Brinkinimas 12 val.
Iš viso 1 d 15 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 250 kcal

Ingredientai
  

  • 65 g sorų kruopų
  • 10 g jūros kopūstų džiovintų
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis. Į kitą dubenį užmerkiame jūros kopūstus.
  • Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos. Jūros kopūstus nusunkiame, galime pasmulkinti.
  • Pagamintą sorų košę pagardiname džiovintais jūros kopūstais ir išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 250kcal (13%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 7gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 220mgKalis: 127mg (6%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 17mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 86mg (23%)Fosforas: 185mg (26%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Donata Jokšienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!