Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Didelė porcija

Didelė porcija intensyviai sportuojantiems

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Sorų kruopos 65 100 120
Jūros kopūstai, džiovinti 10 20 30
Druska 0,5 1 1,5
Kcal 232 357 429

Sorų kruopų košės gaminimo būdas: 

1. Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo.  Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą sorų košę pagardiname džiovintais jūros kopūstais ir išmaišome.

Skanaus!