
Labai greitai paruošiama ir soti košė, puikus pusryčių pasirinkimas. Išbandę pasidalinkite pastebėjimais komentaruose.
Sorų kruopų košė su džiovintais jūros kopūstais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 65 g sorų kruopų
- 10 g jūros kopūstų džiovintų
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname sorų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis. Į kitą dubenį užmerkiame jūros kopūstus.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos. Jūros kopūstus nusunkiame, galime pasmulkinti.
- Pagamintą sorų košę pagardiname džiovintais jūros kopūstais ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 250kcal (13%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 7gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 220mgKalis: 127mg (6%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 17mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 86mg (23%)Fosforas: 185mg (26%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Jokšienė