Moliūgas yra vitaminų A (beta karotino), C, E, B grupės, antioksidacinių flavanoidų bei mineralinių medžiagų (ypač kalio) šaltinis. Karotino moliūge penkiskart daugiau nei morkoje. 
Sotus moliūgų apkepas su vištiena recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 286 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g moliūgo
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 60 g vištienos krūtinėlės
  • 15 g kietojo sūrio
  • prieskonių pagal skonį
  • lydyto sviesto kepimui

Paruošimas
 

  • Vištieną supjaustome kubeliais, pagardiname prieskoniais ir apkepame keptuvėje.
  • Kartu apkepame smulkintą svogūną.
  • Apkepus atidedame į kepimo formą.
  • Keptuvėje apkepame kubeliais pjaustyta morką ir moliūgą, pagardiname prieskoniais.
  • Apkeptas daržoves sudedame ant paruoštos mėsos.
  • Dedame į 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame 15 min.
  • Likus kelims minutėms iki kepimo pabaigos pabarstome sūriu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 286kcal (14%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 19gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 72mgNatris: 276mgKalis: 943mg (47%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 19080µg (2385%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.5µg (20%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 159mg (20%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 53µg (27%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 281mg (40%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaičienė
4.6 9 votes
Patiko? Įvertinkite!