Rūgpienis turi nemažai kalcio bei fosforo, B grupės vitaminų, gerina virškinimą, skatina žarnyno veiklą ir šlapimo išsiskyrimą, šiek tiek spartina medžiagų apykaitą.
Sotus rūgpienio užkandis su saldžiųjų bazilikų sėklomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 141 kcal

Ingredientai
  

  • 200 ml rūgpienio tinka ir kefyras
  • 1 a.š. saldžiųjų bazilikų sėklų

Paruošimas
 

  • Rūgpienį sumaišome su sėklomis.
  • Šiek tiek palaukiame, kol išbrinks, apie 10-15 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 141kcal (7%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 7gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 20mgNatris: 87mgKalis: 280mg (14%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 326µg (41%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 251mg (31%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 33mg (9%)Fosforas: 202mg (29%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!