Sūryje yra daug vitamino A, vitamino B12, cinko, fosforo bei omega – 3 riebiųjų riebalų rūgščių. Tai gana kaloringas produktas, todėl suteikia puikų sotumo jausmą, reikia atsižvelgti į vartojamą kiekį, kadangi fermentinis sūris turi apie 370 kalorijų šimte gramų.
Sotus sumuštinis su tarkuota morka ir fermentiniu sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g morkos
- 2 riekių ruginės duonos pilno grūdo
- 1 v.š. grietinės
- 20 g fermentinio sūrio
- 1 a.š. krienų
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- krapų pagal skonį
Paruošimas
- Morkas sutarkuojame.
- Sumaišome su tarkuotu sūriu, česnaku.
- Krienus ir sumaišome su grietine, krapais ir prieskoniais.
- Morkų ir sūrio masę sumaišome su grietinės padažu.
- Gauta masę tepame ant duonos.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 320kcal (16%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 12gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 27mgNatris: 650mgKalis: 490mg (25%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 17064µg (2133%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 244mg (31%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 99µg (50%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 223mg (32%)Selenas: 27µg (49%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta