Sūryje yra daug vitamino A, vitamino B12, cinko, fosforo bei omega – 3 riebiųjų riebalų rūgščių. Tai gana kaloringas produktas, todėl suteikia puikų sotumo jausmą, reikia atsižvelgti į vartojamą kiekį, kadangi fermentinis sūris turi apie 370 kalorijų šimte gramų.
Sotus sumuštinis su tarkuota morka ir fermentiniu sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Kategorija Pusryčiams, Sumuštiniai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 320 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g morkos
  • 2 riekių ruginės duonos pilno grūdo
  • 1 v.š. grietinės
  • 20 g fermentinio sūrio
  • 1 a.š. krienų
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • krapų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Morkas sutarkuojame.
  •  Sumaišome  su tarkuotu sūriu, česnaku.
  • Krienus ir sumaišome su grietine, krapais ir prieskoniais.
  • Morkų ir sūrio masę sumaišome su grietinės padažu.
  • Gauta masę tepame ant duonos.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 320kcal (16%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 12gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 27mgNatris: 650mgKalis: 490mg (25%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 17064µg (2133%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 244mg (31%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 99µg (50%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 223mg (32%)Selenas: 27µg (49%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pusryčiams, Sumuštiniai
Dieta: Diabetui
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
4.2 6 votes
Patiko? Įvertinkite!