SPAGETI su naminiu PESTO – puikus derinys. Gaminimas – greitas, valgymo malonumas – didelis. Išbandykite ir išsisaugokite receptą.
Spageti makaronai su naminiu pesto padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2
Porcijoje 385 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g pilno grūdo Spageti makaronų
  • 2 morkų
  • 50 g šparaginių pupelių
  • 1/2 cukinijos, nedidelės
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus

PESTO padažui reikės (kiekius reguliuokite pagal skonį):

  • 40 g petražolių
  • 10 g kanapių branduolių
  • 2 sklt. česnako
  • 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje.
  • Susmulkiname daržoves ir trumpai apkepiname aliejuje, pabarstome prieskoniais.
  • Petražoles, kanapių branduolius, česnaką alyvuogių aliejų ir druską sudedame į mikserį ir sutriname.
  • Į lėkštę dedame makaronus, daržoves ir pesto.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 385kcal (19%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 11gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 11gNatris: 99mgKalis: 537mg (27%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 11966µg (1496%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 39mg (49%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 354µg (472%)Kalcis: 75mg (9%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 210mg (30%)Selenas: 32µg (58%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Gitana Čibirienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!