Vištiena gali padėti sumažinti svorį ir sumažinti širdies ligų riziką. Baltymais turtingi valgiai gali padėti jaustis sotesniems, nepaisant to, kad valgome mažiau.Pasidalinkite patarimais, pastebėjimais, apie patiekalą komentaruose.
Šparaginių pupelių sriuba su vištiena
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g šparaginių pupelių
- 80 g vištienos krūtinėlės
- 75 g svogūno
- 40 g morkos
- 1 vnt saliero šaknies
- 10 g šaldytų arba šviežių žirnelių
- 1 v.š. lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus
- prieskonių pagal skonį
- petražolių
Paruošimas
- Vištienos krūtinėlę verdame 25min.
- Išvirusią vištienos krūtinėlę supjaustome smulkiais gabalėliais.
- Keptuvėje ant lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus trumpai pakepame pjaustytas šparagines pupeles, tarkuotą morką, pjaustytą svogūną, saliero šaknį, papriką.
- Viską dedame į puodą ir verdame.
- Iki virimo pabaigos likus 5min. dedame šaldytus arba šviežius žirnelius, smulkintas petražoles.
- Dedame prieskonių pagal skonį.Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 361kcal (18%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 21gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 10gCholesterolis: 83mgNatris: 193mgKalis: 668mg (33%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 7130µg (891%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 35mg (44%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 71µg (95%)Kalcis: 56mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 148µg (74%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 68mg (18%)Fosforas: 247mg (35%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė