Puiki idėja sotiems pusryčiams ar net pietums. Jei atsibodo įprasti sumuštiniai, tuomet išbandykite šį receptą, kuriuo iš karto galės mėgautis visą šeima. Šiam patiekalui pagaminti kiekius galite koreguoti pagal turimos formos dydį.
Sumuštinio tortas su silke ir daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g avižinės duonos arba pagal poreikį
- 140 g silkės
- 80 g avokado
- 70 g raugintų agurkų
- 60 g burokėlių, virtų
- 60 g morkų, virtų
- 50 g graikiško jogurto arba pagal poreikį
- 50 g saliero stiebų
- 40 g svogūnų, galima keisti porais
- citrinpipirių, pagal skonį
- krapų, pagal skonį
Paruošimas
- Morkas ir burokėlius išverdame ir atvėsiname.
- Pasiruošiame tortui formą nuimamais kraštais.
- Avokadą sutriname, sumaišome su smulkinta duona, dedame į formos dugną ir lengvai prispaudžiame.
- Ant viršaus dedame smulkintus svogūnus, plonai užtepame jogurtu.
- Sudedame smulkiai pjaustytus raugintus agurkus ir silkę, patepame jogurtu.
- Dedame tarkuotus burokėlius, patepame jogurtu.
- Sudedame smulkiai pjaustytus salierus dar užtepame šiek tiek jogurto.
- Galiausiai sudedame tarkuotas morkas, pabarstome prieskoniais ir smulkintais krapais.
- Paruoštą sumuštinių tortą dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad sustingtų ir skoniai susijungtų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 245kcal (12%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 13gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 22mgNatris: 513mgKalis: 476mg (24%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 2667µg (333%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 5µg (200%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 97mg (12%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 103µg (52%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 193mg (28%)Selenas: 30µg (55%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Loreta Schaefer