Svarainiai pasižymi ir antialerginėmis savybėmis, todėl tinka atopinio dermatito, cistito gydymui, taip pat idealiai tinka turintiems alergijas maistui. Šviežios svarainių sultys tinka gydant anemiją, kvėpavimo takų ligas, širdies ir kraujagyslių sutrikimus.
Be to, svarainių sultys puikiai gali pakeisti citrinų.
Natūralios svarainių sultys recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.33 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Padažai, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 57 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g svarainių

Paruošimas
 

  • Pasiruoškite šviežiai nuskintus svarainius: nuplaukite, nusausinkite.
  • Išspauskite jų sultis. Idealu svarainių sultis išspausti kuo greičiau nuo nuskynimo. Idealu ne gardinti cukrumi, o sušaldyti ir taip išlaikyti vitaminus. Pavyzdžiui, šaldymui skirtuose maišeliuose. Dar patogiau – ledukų formelėse ar ledukams šaldyti skirtuose maišeliuose.
  • Esant poreikiui išsiimkite po kubelį. Naudokite kur tik reikės rūgštelės ir aromato: salotų padažams, sriuboms bei troškiniams, mėsos marinavimui ar į sveikus desertus.

Pastaba

Beje, šios sultys rekomenduojamos sergantiems dermatitu ir dilgėline vietoje citrinos. Mitybos planas sergantiems dermatitu >>>

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 57kcal (3%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 1gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 4mgKalis: 197mg (10%)Skaidulos: 2g (6%)Vitaminas A: 40µg (5%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 15mg (19%)Kalcis: 11mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 3µg (2%)Geležis: 1mg (7%)Magnis: 8mg (2%)Fosforas: 17mg (2%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai, Sriuba
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šaldiklyje, Šviežia
Nuotrauka Gintarė Variakojytė Kutrienė iš FB grupės Sveika mityba Vaida Kurpienė
4.5 4 votes
Patiko? Įvertinkite!