
Raudonieji ridikėliai turi antioksidantų antiocianinų, kurie ne tik suteikia spalvą, bet ir mažina širdies bei kraujagyslių ligų, vėžio riziką bei slopina uždegimus. Pastarąjį poveikį turi ir kitas ridikėlių antioksidantas – izotiocianatas.
Sveikas sumuštinis su sviestu ir ridikėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 riekių duonos, viso grūdo juodos bemielės
- 40 g ridikėlių
- 15 g sviesto, be druskos
- svogūnų laiškų pagal skonį
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Duoną plonai patepame sviestu ir pabarstome druska.
- Ridikėlius supjaustome riekelėmis ir užklojame ant duonos.
- Pabarstome smulkintais svogūnų laiškais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 280kcal (14%)Angliavandeniai: 32gBaltymai: 6gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 32mgNatris: 537mgKalis: 206mg (10%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 392µg (49%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 61mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 81µg (41%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 30mg (8%)Fosforas: 92mg (13%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
KUR AVOKADAS:)
suvedinėjom ir ne taip pavadinom:) atsiprašom, jau pakoeregavome. Ir ačiū, kad skaitote.