Bulvių apkepas (plokštainis) įprastas patieklas lietuvių namuose bei kavinėse. Primename, kad tarkių nevertėtų valgyti turintiems virškinimo trakto sutrikimų bei vaikams iki trijų metų. Taip pat turintiems polinkį į pilvo pūtimą.
Pateikiame sveikesnę: lengviau virškinamą ir mažiau kaloringą plokštainio versiją. Prieš šį patiekalą būtina suvalgyti didelę porciją šviežių daržovių salotų.
Bulvių apkepas – sudėtinės dalys:
1 cukinija
1 didelė morka
1 nedidelė bulvė
1 kiaušinis
Druska
Pipirai (maltų)
Bulvių plokštainis – gaminimo žingsniai:
1. Daržoves stambiai sutarkuojame ir sumaišome su plaktu kiaušiniu, žiupsneliu druskos ir pipirais. Viską gerai išmaišome.
2. Suverčiame gautą masę į stiklinį kepimo indą ir proporcingai paskirstome šaukštu. Kepame +175 C apie 25-30 min.
Skanaus linki recepto autorė – Renata B.
Nuotraukos autorė Dovilė Jakštaitė.