Avižos naudingos dėl savo cheminės sudėties. Jose gausu daug svarbių žmogui mineralų ir vitaminų. Tai kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P.
Sveiki avižiniai sausainiai – be cukraus, riebalų ir miltų recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
57 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 9 porcijos
Porcijoje 109 kcal

Ingredientai
  

  • 2 bananų, gerai prinokusių
  • 90 g avižinių dribsnių
  • 40 g džiovintų spanguolių
  • 30 g sąulėgrąžų sėklų
  • 20 g kokoso drožlių
  • ½ a.š. cinamono
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Šakute sutriname bananus.
  • Kitame inde sumaišome birius produktus.
  • Kartu įdedame bananus ir viską gerai permaišome.
  • Gautą masę palaikome apie 1 val.
  • Formuojame sausainius ir kepame 180°C, apie 15-20min
    Iš tokio kiekio gauname 9 vnt. sausainių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 109kcal (5%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 2gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 7mgKalis: 166mg (8%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 19µg (2%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 11mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 16µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 74mg (11%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaičienė
4.3 13 votes
Patiko? Įvertinkite!