Avižos naudingos dėl savo cheminės sudėties. Jose gausu daug svarbių žmogui mineralų ir vitaminų. Tai kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P.
Sveiki avižiniai sausainiai – be cukraus, riebalų ir miltų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 2 bananų, gerai prinokusių
- 90 g avižinių dribsnių
- 40 g džiovintų spanguolių
- 30 g sąulėgrąžų sėklų
- 20 g kokoso drožlių
- ½ a.š. cinamono
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Šakute sutriname bananus.
- Kitame inde sumaišome birius produktus.
- Kartu įdedame bananus ir viską gerai permaišome.
- Gautą masę palaikome apie 1 val.
- Formuojame sausainius ir kepame 180°C, apie 15-20minIš tokio kiekio gauname 9 vnt. sausainių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 109kcal (5%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 2gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 7mgKalis: 166mg (8%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 19µg (2%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 11mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 16µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 74mg (11%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaičienė