Moliūguose gausu karotinoidų, kuriuos mūsų organizmas paverčia vitaminu A. Tyrimai rodo, kad karotinoidai gali sumažinti vėžio riziką ir padėti pašalinti natūralius ląstelių pažeidimus organizme. O juose esantis liuteinas ir zeaksantinas turi antioksidacinį poveikį organizmui.
Sviestinio moliūgo blynai su avižų sėlenomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 600 g sviestinio moliūgo
- 3 kiaušinių
- 3 v.š. avižų sėlenų
- 1 skiltelės česnako
- 1 a.š. lydyto sviesto
- 5 g petražolių
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Moliūgą sutarkuojame burokine tarka.
- Kartu įdedame susmulkintą česnaką ir petražoles.
- Kiaušinius išplakame su druska, pipirais ir sumaišome su moliūgo mase.
- Suberiame avižų sėlenas, viską išmaišome ir leidžiame keletą minučių pastovėti.
- Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir kepame blynus, kol gražiai apskrus.
- Tiekiame su grietine ir persilado prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 305kcal (15%)Angliavandeniai: 51gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 251mgNatris: 146mgKalis: 1294mg (65%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 32520µg (4065%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 67mg (84%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 45µg (60%)Kalcis: 201mg (25%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 127µg (64%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 164mg (44%)Fosforas: 397mg (57%)Selenas: 32µg (58%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitiene