Mes visi mėgstame valgyti skaniai, o kai virtuvėje veiksmas greitas – tai man patinka dar labiauKai prasideda agurkų sezonas ir šviežių jau į valias privalgome, norisi „kažko“. Tuomet imame agurkus raugti ir kitaip gardinti. Bet užraugus, bent parą reikia laukti, o jei norisi iškart? Variantas yra. Receptas – šviežiai, greitai „raugti“ agurkai.Pats rūgimo procesas tikrai nevyksta, jam reikia laiko, bet agurkų skonis bus labai panašus į parą paraugintų. Gera, kai sveiki produktai skanūs visiems!Blic būdu „rauginti“ agurkai skanu ir prie rytinės košės ir į pietų salotas tinka dėti, ar svečiams prie grilio patiekalų patiekti. Mano vaikai ir užkandžiui juos mielai valgo.
Šviežiai „raugti“ agurkai per 5 minutes
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 0,5 kg agurkų
- 1 a.š. druskos
- krapų, pagal poreikį
Paruošimas
- Supjaustome šviežius agurkus griežinėliais ar pagaliukais.
- Sudedame į dėžutę ar didesnį stiklainį, pripildome apie pusę jo.
- Pabarstome druska ir labai smulkiai kapotais krapais. Ranka išmaišome, kad tolygiai visi agurkai pasidengtų.
- Uždarome dėžutę ir tada – sportas – kratome. Kuo ilgiau ir stipriau – tuo geriau. Nekeista, kad mano vyro paraugti agurkai būna geresni, nei mano.
- Viskas. Dedame į lėkštę ir valgome šviežiai „raugtus“ agurkus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 21kcal (1%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 1gRiebalai: 0.3gSočiosios riebalų rūgštys: 0.02gPolinesotieji riebalai: 0.01gMononesotieji riebalai: 0.03gNatris: 781mgKalis: 251mg (13%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 377µg (47%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 0.05mgVitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 31mg (4%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 28µg (14%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 22mg (6%)Fosforas: 37mg (5%)Selenas: 0.2µgCinkas: 0.3mg (3%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
Česnako reikia !
tikrai skanu su česnaku :))) kas gali jį valgyti
Nekartą dariau, bet įpjaustau smulkiai česnako da man skanu😀r