Šviežios daržovės su varškės arba jogurto užtepėlėmis

Užsuko draugė į svečius, vietoje sausainių traukite daržoves, varškę ir prieskonius.Kol kalbėsitės Jūs galite greitai varškę su prieskoniais sutrinti, tiks įmestas gabalėlis fetos sūris. Dėl Covid ir kitų virusų geriau mirkyti daržoves į atskirus indelius. Labai tinka stikliukai degtinei :DKol jūs rūpinsitės užtepėle, draugė supjaustys daržoves. Galėsite kartu krimsti ir kalbėtis su didžiu malonumu.Foto: Sabina Šatė
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Išeiga 1
Kalorijos 230 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g varškė (geriausia kvadratiniais pakeliais kur būna), tinka ir feta sūris
  • 2 tbsp jogurtas
  • 80 g morkos
  • 90 g agurkai
  • 100 g kalafioras
  • 50 g ridikėliai
  • 10 g švieži žalumynai
  • 60 g paprikos (raudonos arba geltonos)
  • 5 g česnakas
  • 2 g druska
  • 2 g pipirai

Paruošimas
 

  • Daržoves (morkas, agurkus) spjaustome šiaudeliais (į 6 dalis).
  • Kalafiorus išskaidome žiedynais.
  • Ridikėlius supjaustome ketvirčiais arba per pusę.
  • Galima šiaudeliais smulkinti įvairių spalvų papriką, kaliaropę.
  • Padažui paruošti reikės česnaką ir žalumynus susmulkinti smulkintuvu ir viską sumaišyti su varške ir jogurtu. Užberti druskos ir pipirų.
  • Padažas patiekiamas mažuose indeliuose šalia daržovių.
  • Užtepėlę galima daryti ir be varškės, tik iš jogurto. Skanaus.

Maistinė vertė

Kalorijos: 230kcal (12%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Gaminimo būdas: Šviežia
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!