PIETUMS – pasiilgusiems sriubos: šviežių burokėlių lapelių sriuba.
VAKARIENEI panaši versija, tik be bulvių, bet su kiaušiniais, juk sotumas – būtinas.
Taigi į sriubą, įmetę burokėlių lapelius, supilame išplaktus kiaušinius. Skanaus.
Šviežių burokėlių lapelių sriuba su ciberžole recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 19 kcal

Ingredientai
  

  • 200 ml vandens
  • 70 g burokėlių lapelių šviežių
  • 0,5 a. š. ciberžolės
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Užverdame vandenį įberiame druskos ir ciberžolės (ji suteiks gražią spalvą ir gerins virškinimą).
  • Sudedame supjaustytus burokėlių lapelius, palaukiame kol vėl užvirs. Lapeliai turi išlaikyti savo struktūrą.
  • Pateikiame su bulve, virta su lupena. Tobulai tinka krapai. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 19kcal (1%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 2gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 362mgKalis: 533mg (27%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 4428µg (554%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 21mg (26%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 280µg (373%)Kalcis: 82mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 29mg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Sriuba
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Ernesta Rakauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!