Įprastai valgome virtus burokėlius. Bet šios daržovės termiškai neapdorotos daug sotesnės ir sodresnio skonio. Man jie labai skanūs. Šviežių burokėlių salotos gali būti naudojamos kaip garnyras. Gali būti net ir kaip pagrindinis patiekalas, tik tada papildomai įdėkite mėgstamo sūrio, pavyzdžiui, fetos, ožkų pieno ar kepto varškės sūrio. Skanūs ir greiti pietūs – garantuoti.
Šviežių burokėlių salotos su citrina ir medumi recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 221 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g burokėlių šviežių
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 0,5 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 1 a. š. medaus
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • čiobrelių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Supjaustome burokėlius šiaudeliais.
  • Viską pagardiname medumi, citrinos sultimis, aliejumi, druska, pipirais bei čiobreliais.
  • Salotas paliekame fermentuotis bent apie 30 minučių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 221kcal (11%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 5gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 274mgKalis: 1015mg (51%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 27g (108%)Vitaminas A: 99µg (12%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 327µg (164%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 69mg (18%)Fosforas: 120mg (17%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Donata Jokšienė
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!