Lęšiai – patrauklūs tuo, kad prieš virimą jų nereikia brinkinti, kaip daugumos pupinių šeimos augalų sėklų. Jie išverda per 25-30 min. ir gali būti puikus troškinių, košių, salotų ir kitų patiekalų pagrindas.
Šviežių daržovių ir lęšių salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 25 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 273 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g lęšių džiovintų
  • 1 agurko ilgojo, vidutinio dydžio
  • 1/2 svogūno raudono
  • 1/4 paprikos raudonos
  • 1 saujos petražolių šviežių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus tyro
  • 1/2 v. š. balzamiko acto
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Lęšius išvirkite pasūdytame vandenyje (verda 10-15 min.).
  • Agurką nulupkite, supjaustykite kubeliais.
  • Papriką supjaustykite kubeliais.
  • Svogūną, česnaką ir petražoles supjaustykite smulkiai.
  • Lęšius nusunkite, perliekite šaltu vandeniu, juos ir daržoves sudėkite į salotinę, pasūdykite, papipirinkite, supilkite aliejų ir actą.
  • Viską gerai išmaišykite ir patiekite. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 273kcal (14%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 14gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 29mgKalis: 686mg (34%)Skaidulos: 17g (49%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 707µg (88%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 47µg (63%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 269µg (135%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 255mg (36%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto autorius: http://www.isbandytireceptai.com/. Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!