Jei nesinori gaminti sudėtingo deserto, bet gabalėlio kažko saldaus, labai norisi. Tinginys su džiovintomis uogomis. Naudokite džiovintas spanguoles ar kitas mėgstamas uogas.
Tinginys su džiovintomis uogomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 330 g becukrių sausainių
- 400 g kokoso kremo
- 100 g kokosų gėrimo, tiršto
- 80 g džiovintų spanguolių (ar kitų uogų)
- 1 v.š. klevų sirupo
- 0,25 a.š. vanilės
Paruošimas
- Užmerkiame spanguoles pusvalandžiui.
- Sausainius sutrupiname. Išlydome kokosų kremą ir įpilame gėrimą su vanile ir klevų sirupu.
- Skystą masę supilame ant sausainių, suberiame spanguoles, viską išmaišome. Masę susukame į kepimo popierių ir dedame į šaldytuvą.Vėliau tinginį galite perkelti į šaldymo kamerą, nes mėgautis reikia saikingai.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 213kcal (11%)Angliavandeniai: 32gBaltymai: 2gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 132mgKalis: 109mg (5%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 0.5µgVitaminas B6: 0.05mg (4%)Vitaminas C: 0.3mgVitaminas E: 0.5mg (4%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 25mg (3%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 25µg (13%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 23mg (6%)Fosforas: 71mg (10%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaičienė