Tokias salotas galite ir į darbą įsidėti, ir visai šeimai pasiūlyti. Sotu, skanu ir greitai pagaminama. Daržoves galite keisti savo mėgstamomis. Sojos pieno sūris (tofu) yra gera alternatyva nevalgantiems mėsos bei negalintiems valgyti varškės sūrio. Tofu gausu kalcio, geležies, baltymų.
Tofu salotos su riešutų sviesto padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 394 kcal

Ingredientai
  

Tofu sūriui

  • 100 g tofu
  • 1 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. sezamo aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • čili pipirų, pagal skonį

Salotoms

  • 60 g kopūsto
  • 60 g morkos
  • 50 g agurko
  • 40 g ridikėlių
  • 30 g žirnelių
  • 30 g žirnių ankščių

Padažui

  • 1 v.š. riešutų kremo
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 a.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. sojos padažo
  • 2 g imbiero šviežio
  • čili pipirų, pagal skonį
  • vandens, pagal poreikį

Paruošimas
 

  • Tofu truputį pamarinuojame su soja, česnaku, čili prieskoniais ir sezamo aliejumi.
  • Apkepame apie 10 min. Karšto oro gruzdintuvėje ar paprastoje keptuvėje.
  • Kol tofu kepa, paruošiame salotas: susmulkiname norimo dydžio gabalėliais kopūstą, morką, ridikėlius, agurką. Juos išdėliojame lėkštėje. Beriame žirnelius ir žirnių ankštis.
  • Padažui maišome riešutų sviestą, citrinos sultis, česnaką, šviežią imbierą, sojos šlakelį, beriame čili prieskonių ir šiek tiek vandens, tirštumui sureguliuoti.
    Patiekiame atskirame indelyje

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 394kcal (20%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 16gRiebalai: 26gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 11gNatris: 1420mgKalis: 988mg (49%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 10697µg (1337%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas C: 72mg (90%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 75µg (100%)Kalcis: 185mg (23%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 102µg (51%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 128mg (34%)Fosforas: 289mg (41%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Keptuvėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!